اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

Search
Close this search box.

چگونه کووید-19 در حال تغییر جهان است

کمیته هماهنگی فعالیت های آماری یونیدو، جلد دوم کتاب “چگونه کووید-19 در حال تغییر جهان است” را منتشر کرد. این کتاب شامل یک دیدگاه آماری از بررسی برخی از تغییرات جهانی و منطقه ای است و تصویری از نحوه تأثیر کووید-19 بر جهان امروز را در چندین حوزه ارائه می دهد.  این گزارش همچنین تأثیر این بیماری همه گیر را بر مناطق خاص و گروه های جمعیتی، نمایان می کند. اطلاعات موجود در گزارش مذکور، تأثیر بی سابقه این بیماری همه گیر را بر ساختار اقتصادی و اجتماعی جوامع ما تأیید می کند. برخی از یافته های کلیدی به شرح زیر است: – روند اقدامات در برابر کووید-19 به تفکیک کشورها متفاوت است و این امر ماهیت غیر قابل پیش بینی بیماری همه گیر و اهمیت هوشیار ماندن در نبرد با ویروس را نشان می دهد. – پیش بینی می شود سرمایه گذاری مستقیم خارجی جهانی در سال 2020 تا 40 درصد کاهش یابد. – تولید جهانی در آوریل 2020 نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد کاهش یافت و روند نزولی را تسریع کرد. – این بیماری همه گیر 71 تا 100 میلیون نفر دیگر را به فقر شدید سوق می دهد. – در سطح جهان، در سه ماهه اول سال 2020 معادل 155 میلیون شغل تمام وقت از بین رفت. این رقم در سه ماهه دوم به 400 میلیون نفر افزایش یافت و کشورهای با درآمد پایین و متوسط بیشترین آسیب را دیدند. – حتی قبل از همه گیری ، زنان سه برابر بیشتر از مردان کارهای خانگی و اقدامات بدون حقوق انجام می دادند. با این حال، پس از همه گیری، داده های حاصل از بررسی های ارزیابی جنسیت، حاکی از آن است که زنان در برخی مناطق بار اضافی ناشی از افزایش کار را به ویژه از نظر مراقبت از کودکان و کارهای خانه متحمل می شوند. – در حالی که اکثر کشورهای جهان، اعم از کشورهای صنعتی و در حال توسعه و یا کشورهای در حال ظهور، کاهش قابل توجهی در تولید را به ثبت رسانده اند، اقتصادهای صنعتی کشورهای در حال توسعه و نوظهور شاهد کاهش شدیدتر تولید نسبت به کشورهای صنعتی هستند. تنها چند کشور از جمله کره جنوبی، سطح تولید پایداری را حفظ کردند. مجموع داده های مربوط به گروه های صنعتی، کاهش کمتری را در ماه ژوئن برای تجهیزات الکترونیکی، ماشین آلات و تجهیزات الکتریکی نشان می دهد، این در حالی است که در ماه های گذشته گروه هایی که در زمره نیازهای اساسی مصرف کننده بودند، مانند مواد غذایی و نوشیدنی، کمتر تحت تأثیر قرار گرفتند. دسترسی به گزارش کامل از طریق لینک زیر امکان پذیر است: https://unstats.un.org/unsd/ccsa/documents/covid19-report-ccsa_vol2.pdf